2019

REFORMA I AMPLIACIÓ D'HABITATGE UNIFAMILIAR ENTRE MITGERES

COPONS

 

El projecte planteja la distribució de l’edifici existent aprofitant la seva alçaria interior, que permet desdoblar la planta baixa en dues plantes d’alçàries adequades per desenvolupar l’ús d’habitatge unifamiliar en planta primera i garatge en planta baixa, alhora que també planteja el buidatge parcial de l’edificació existent amb un petit pati central i un pati posterior per tal de generar una nova façana posterior.

 

La planta baixa es destina a l’accés a peu a l’habitatge i l’accés de vehicles al garatge, un pati d’entrada, rebedor i escala d’accés a l’habitatge, garatge i espais annexes; per la part posterior s’obre un nou pati per facilitar la ventilació i il·luminació d’aquesta planta, alhora que permet comunicar-la, a través d’una escala exterior, amb la terrassa de l’habitatge superior.

 

L’habitatge de planta primera es distribueix entre l’àrea de dia, estar-menjador, cuina, safareig, rebost, estudi i bany, situats en l’extrem sud-oest, amb una amplia terrassa mig coberta,  i la zona de nit, ocupada per tres dormitoris, bany i vestidor; l’espai central de distribució s’il·lumina a través d’un nou pati de llums.

 

Exteriorment, la proposta s’adapta totalment al volum existent excepte en la part posterior, on s’efectua un buidat parcial per la creació del pati i terrasses; fet que arrossega el rebaix d’alguns trams de les parets exteriors actuals.

 

La façana a carrer es resol amb la incorporació de parets de pedra en l’àrea d’accés i revestiment amb arrebossats de morter de tonalitat i textures adients al nucli de Copons; en la llarga mitgera sud-oest, l’aparició del pati central i la terrassa posterior, permet fragmentar la seva superfície en àrees més reduïdes; el tractament dels arrebossats de revestiment i les seves juntes permet corregir les proporcions actuals d’aquesta llarga façana i integrar-la a la composició fragmentada  de casc antic.

 

 

AUTORS:

Jaume Riba, arquitecte

Pep Riba, arquitecte tècnic

COL.LABORADORS:

Sara Bordés, arquitecta