top of page

2015

HABITATGE UNIFAMILIAR AÏLLAT

IGUALADA (Barcelona)

 

 

Construcció d’un habitatge unifamiliar aïllat i piscina, amb un programa que es desenvolupa només en planta baixa i la construcció del garatge separat de l’habitatge, també es projecta un cos auxiliar situat a la part posterior del jardí, destinat a trobades familiars.

                            

Exteriorment l’edificació respon a volums molt regulars, separant en planta baixa de forma clara la zona de nit de la zona de dia i orientant la zona més oberta de l’habitatge cap al sud-oest,  conformant una zona enjardinada.

 

L’accés a l’habitatge es fa mitjançant una suau rampa fins al porxo d’entrada, mentre que l’accés al garatge es fa mitjançant una rampa del 18 % fins a la zona del garatge situada a 80 cm per sota del nivell de l’habitatge.

 

L’habitatge i el garatge estaran units per un porxo lleuger exterior d’entrada, aconseguint una connexió entre l’habitatge i el garatge sense mullar-se.

 

El cos auxiliar situat a la part posterior del jardí està separat de l’habitatge i situat a 80 cm per sota del nivell de l’habitatge, per tal de deixar més lliure de visuals la zona del jardí.

 

 

autors:

Jaume Riba, arquitecte

Sara Bordés, arquitecta

 

col.laboradors:

Pep Riba, arquitecte tècnic

Riba gestió de projectes, SL

Virgínia Riba, interiorisme

 

 

 

bottom of page