top of page

2015

REOBERTURA DEL PORTAL LATERAL DE LA BASÍLICA DE SANTA MARÍA D'IGUALADA

IGUALADA (Barcelona)

 

 

El nou portal es reobre en el mateix lloc i amb dimensions molt similars al portal allí ubicat amb anterioritat a l’any 1936, dintre de l’àmbit definit per l’arc existent on, probablement, es localitzava la porta principal d’accés de la primera fase de construcció de la Basílica (1617-1627).

 

El conjunt emmarcat (de 2,85m x 3,00m) es distribueix en dues portes laterals, un fixe central i una tarja fixe superior, amb voluntat de disposar de les obertures adequades els requeriments tècnics d’evacuació i accés.

 

Com en les portes de multitud d’esglésies del nostre territori, es projecta un revestiment exterior amb planxes d’acer, gravades a l'àcid, realitzades per Clara Rossy, que permeten incorporar texte i textures, de relleu molt suau, a la manera de les marques d’aigua efectuades sobre paper.

 

Interiorment les obres es complementen amb la formació d’un cancell que actua de filtre tèrmic, acústic i lumínic; el tancament interior, de vidre i acer, incorpora un volum central de fusta de cedre bossè (1,20x2.00x3.20) on s’exposa la maqueta de l’ebenista Atanassi Perramón.

 

 

 

 

 

arquitecte:

Jaume Riba i Samarra

 

promotors:

Diputació de Barcelona, Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL)

Ajuntament d'Igualada

Bisbat de Vic

 

col.laboradors:

Pep Riba, arquitecte tècnic

Clara Rossy, llicenciada en Belles Arts

Virgínia Riba, interiorista

 

industrials:

Martiroca Constructora, SL

Mobles Menestral, fusteria i ebanisteria

Esmart, SL, manyeria

Tecnoal, SL, vidrieria

Jordi Ambròs, instal.lacions

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page