2004

HABITATGE UNIFAMILIAR AïLLAT 

VALLDOREIX (Barcelona)

 

 

El projecte planteja la construcció d’un habitatge unifamiliar amb un programa que es desenvolupa en planta soterrani la zona d’aparcament, en planta baixa les zones de dia de l’habitatge: com la cuina, menjador i sala d’estar, i en planta primera la zona de nit: com els dormitoris, banys i espais complementaris de l’habitatge.

Exteriorment l’ edificació respon a la forma irregular de la parcel·la a causa de les tres alineacions dels tres vials i els dos xamfrans, orientant la part més oberta de l’habitatge al sud-oest, conformant una zona enjardinada vinculada a la zona d’estar principal de l’habitatge.

Es projecten dos accessos diferenciats, l’accés de vehicles que es produeix per l’ Avinguda Balmes coincidint amb la cota més baixa del solar, i l’accés peatonal a l’habitatge es produeix pel xamfrà  proper a l’escultura del carrer Calonge.

L’edificació es situa pràcticament a la part més alta del terreny, aprofitant al màxim el desnivell per tal que el recorregut de la rampa d’accés al garatge en planta soterrani sigui el mínim desnivell possible.

El programa de l’habitatge es desenvolupa en  planta soterrani, planta baixa i planta primera. 

 

 

autors:

Jaume Riba, arquitecte

Sara Bordés, arquitecta

col·laboradors:

Xavi Pla de los Rios, arquitecte tècnic