top of page

1999

HABITAGE UNIFAMILIAT AÏLLAT

IGUALADA (Barcelona)

 

 

El terreny queda aixecat uns dos metres respecte al carrer, presentant el pla superior una lleugera pendent cap al sud-est.

Aquest desnivell s’aprofita per soterrar el garatge i accedir-hi frontalment, sense rampa lateral, alhora que es situa l’entrada a l’habitatge pel centre del mateix, després de l’escala ajardinada d’accés; la part posterior del solar, aïllada del carrer, es destina a jardí privat.

Interiorment, l’habitatge es distribueix en tres plantes, situant-se a nivell del jardí les dependències d’ús quotidià de la vivenda, organitzades en una sola planta; el garatge i annexes ocupa el soterrani i una planta superior destinada a sala polivalent, despatx i magatzem ocupen l’espai de sotacoberta.

En la planta principal es situen a sud i oberta a jardí l’estar-menjador i la cuina-menjador, comunicades visualment entre ells, disposant la cuina de rebost i safareig independents; els dormitoris, quatre en total, ocupen l’àrea nord, disposant de dos banys; es preveu en estructura el possible emplaçament futur d’un ascensor.

Les tanques es resolen amb obra vista la de carrer, murs de formigó de contenció de terres en els dos laterals en els trams propers a carrer i tanca de bloc armat amb filat metàl·lic en la resta.

 

autor:

Jaume Riba, arquitecte

col.laboradors:

Pep Riba, arquitecte tècnic

 

 

bottom of page