1997-1999

8 + 8 HABITATGES UNIFAMILIARS ENTRE MITJERES I GARATGE

IGUALADA

 

 

El projecte organitza els vuit habitatges previstos en dos grups simètrics i separats per l'accés comú a la planta soterrani; els habitatges disposen així de garatge privat per a dos vehicles, amb accés des del carrer a través d'un pas comunitari cobert, que alhora serveix de connexió entre els habitatges i el pati de mançana.

 

L'entrada a planta baixa es produeix a través del jardí privat provocat per la reculada de l'edificació prevista en el Pla General; en aquesta planta s'hi localitza l'àrea de dia dels habitatges: rebedor, cuina-safareig, lavabo, sala d'estar-menjador, escala general i terrassa sud.

 

La planta segona, l'ocupen quatre dormitoris amb dos banys complets, un d'ells situat en el dormitori principal.

 

La planta sotacoberta queda sense distribuir i tancada respecte l'escala principal, disposant de terrat exterior.

 

S'ha previst en els forjats de totes les plantes de l'edifici la possibilitat d'emplaçar-hi un ascensor dels existents al mercat per habitatge unifamiliar, en un recinte de 1,15 * 1,15 m.; la cambra de màquines hauria de situar-se en el garatge.

 

Exteriorment es pretén combinar en la façana principal la dualitat habitatge unifamiliar-conjunt colectiu mitjançant la utilització d'elements arquitectònics que unifiquen (com ara les marquesines de planta baixa, la marquesina remat de l'edifici, la reculada ajardinada de l'última planta,...) amb la composició individualitzada de les àrees d'entrada, finestres i separadors entre vivendes.

 

autor:

Jaume Riba, arquitecte

col·laboradors:

Pep Riba, arquitecte tècnic