top of page

2001

15 HABITATGES, LOCALS I GARATGE

IGUALADA (Barcelona)

 

 

L’objecte d’aquest treball és la redacció del Projecte Bàsic i d’Execució d’un edifici plurifamiliar aïllat, amb locals de planta baixa i garatge soterrat.

 

L’edificació prevista s’aparta dels edificis alts veins per tal de facilitar el solejament de totes les seves façanes.

 

La planta baixa projectada es destina a l’accés peatonal  a l’edifici ( habitatge i garatge soterrat), estant ocupats la resta per un sol local . Al garatge, ocupat per l’aparcament  i les franjes de trasters.

 

Les cinc plantes pis superiors es distribueixen cadascuna amb tres habitatges. La planta superior sotacoberta es destina a locals-trasters no habitables i vinculats als habitatges inferiors, cadascun  d’ ells amb terrassas exteriors descobertes.

 

El tractament exterior de façana combina dues tonalitats de maó vist, per tal de diferenciar i emfatitzar el xamfrà projectat; aquest material, l’alumini de color dels tancaments practicables, els aplacats puntuals dels elements de façana de planta baixa i les baranes de vidre, completen la llista dels materials bàsics de façana.

 

Es preveu mantenir com a tanca parcial del pati de planta baixa, la major part de la tanca de pedra existent en l’actualitat.

 

autors:

Jaume Riba, arquitecte

col·laboradors:

Pep Riba, arquitecte tècnic

 

 

bottom of page